Program


În România, Metoda Tomatis se aplică la Mozart-Centru de terapie prin audiţie, centru certificat internaţional. Programul respectă metoda internaţională Tomatis, fiind personalizat pentru fiecare pacient de către profesorul centrului.

Cum începe terapia? Prin evaluarea iniţială.
Înainte de începerea sesiunilor de audiţie, profesorul de la Mozart-Centru de terapie prin audiţie  realizează o evaluare a persoanei  ce va urma programul, pentru a înţelege natura şi dimensiunea nevoilor acesteia. Această evaluare este gratuită.

Când evaluăm rezultatele?
După primele două sesiuni de Terapie Tomatis, urmează evaluarea rezultatelor. Similar cu evaluarea iniţială, şi aceasta se bazează atât pe tehnici de evaluare standard, cât şi pe experienţa noastră în astfel de cazuri. În urma aceste evaluări şi ţinând cont de progresul înregistrat, recomand ce trebuie făcut în continuare: fie se continuă terapia după pauză, fie se întrerupe, cel puţin o perioadă.

 

Programul intensiv este cel mai eficient şi toate persoanele se obişnuiesc cu el foarte rapid. Durata standard a unui program de Terapie Tomatis este de 75 de zile: sesiunea întâi este de 21 de zile, pauză este de o lună şi sesiunea a doua este 21 de zile, plus evaluările. Preţul unei şedinţe de audiţie cu durata de o oră este de 55 lei.