Desfasurarea Terapiei Tomatis


Şedinţele de Terapie Tomatis se desfăşoară la Mozart-Centru de Terapie prin Audiţie din Bucuresti, dotat cu aparatura specifică Terapiei Tomatis, sub supravegherea unui Profesor certificat, absolvent al Cursului Tomatis.

Primele şedinţe de Terapie Tomatis
Înainte de a începe sesiunile de audiţie Tomatis, părinţii pot testa aparatul Solisten, cel care stimulează sistemul de procesare auditiv. În timpul şedinţei de Terapie Tomatis, ne asigurăm că audiţia decurge în cele mai bune condiţii. Marea artă este să convingi un copil care „nu stă locului nici două minute” să accepte şedinţe de terapie de două ore. Şi toţi părinţi sunt surprinşi să vadă cât de liniştiţi rămân copiii în timpul audiţiei.

Cum decurge o şedinţă de Terapie Tomatis
Fiecare şedinţă de Terapie Tomatis durează două ore. În timpul şedinţei, profesorul supraveghează desfăşurarea terapiei şi se asigură de bunul mers al audiţiei.

În timpul audiţiei, persoana care beneficiază de Terapia Tomatis foloseşte aparatul Solisten, special conceput pentru a stimula sistemul de procesare auditiv.

În timpul audiţiei, părinţii sau alte rude ale celui care beneficiază de terapie pot fi prezenţi şi ei în sală, pot aştepta într-o încăpere creată special pentru acest scop, ori se pot plimba prin cartierul Cotroceni, cel mai verde cartier al Bucureştiului.

 

Durata programului de Terapie Tomatis
Programul de Terapie Tomatis este format din două sesiuni a câte 15 şedinţe, despărţite de o perioadă de pauză de 30 de zile. Fiecare şedinţă durează două ore continue.
Cele 15 şedinţe de Terapie Tomatis se desfăşoară în mod ideal pe parcursul a trei săptămâni, de luni până vineri, cu pauză sâmbătă şi duminică. În cazul în care intervin anumite probleme, pot exista pauze de câteva zile în sesiune.

La începutul şi la sfârşitul sesiunilor de Terapie Tomatis realizam două evaluări diferite ale beneficiilor tratamentului, pentru a măsura rezultatele acestuia. Pe tot parcursul Terapiei Tomatis monitorizăm permanent rezultatele obţinute.

Acest program intensiv poate părea greu de urmat, dar este cel mai eficient şi toate persoanele se obişnuiesc cu el foarte rapid. Durata standard a unui program de Terapie Tomatis este de 75 de zile: sesiunea întâi este de 21 de zile, pauză este de o lună şi sesiunea a doua este 21 de zile, plus evaluările.

Preţul unei şedinţe de audiţie cu durata de o oră este de 55 lei.