De acum si in Romania


In Romania, Metoda de Terapie Tomatis se aplica in Centru de Terapie prin Auditie Mozart, aflat in Bucuresti in zona Cotroceni.

Sesiunile de terapie se desfasoara sub coordonarea unui profesor certificat Tomatis, care decide modul in care decurge terapia si ofera recomandari fiecarui pacient. Centrul de Auditie isi desfasoara activitatea intr-un cabinet modern si elegant. Sala in care au loc Sesiunile de Auditie este foarte primitoare, pentru ca beneficiarul terapiei sa simta comfortabil si efectul auditiei sa fie maxim. Centrul beneficiaza de dotari de ultima generatie, specifice unui centru certificat Tomatis.

In intreaga lume exista peste 600 de centre similare celui de la Bucuresti.

Cum decurge o şedinţă de terapie
Fiecare şedinţă de terapie din Metoda Tomatis durează două ore. În timpul şedinţei, profesorul supraveghează desfăşurarea terapiei şi se asigură de bunul mers al audiţiei.

În timpul audiţiei, persoana care beneficiază de terapie foloseşte aparatul Solisten, special conceput pentru a stimula sistemul de procesare auditiv.

În timpul audiţiei, părinţii sau alte rude ale celui care beneficiază de terapie pot fi prezenţi şi ei în sală, pot aştepta într-o încăpere creată special pentru acest scop, ori se pot plimba prin cartierul Cotroceni.

Durata programului de terapie
Programul de terapie Tomatis este format din două sesiuni a câte 15 şedinţe, despărţite de o perioadă de pauză de 30 de zile. Fiecare şedinţă durează două ore continue.
Cele 15 şedinţe se desfăşoară în mod ideal pe parcursul a trei săptămâni, de luni până vineri, cu pauză sâmbătă şi duminică. În cazul în care intervin anumite probleme, se poate să existe şi pauze de câteva zile în sesiune.

La începutul şi la sfârşitul sesiunilor realizam două evaluări diferite ale beneficiilor tratamentului, pentru a măsura rezultatele acestuia. Pe tot parcursul terapiei monitorizam permanent rezultatele obţinute.

Acest program intensiv poate părea greu de urmat, dar este cel mai eficient şi până la urmă persoanele se obişnuiesc cu el foarte rapid. Durata standard a unui program de tratament Tomatis este de 75 de zile: sesiunea 1 este de 21 de zile, pauză este de o lună şi sesiunea 2 este 21 de zile, plus evaluările.